Needak Rebounder Nederland Official
Needak Rebounders - Made in USA, Lowest Price Guaranteed
Home > De gezondheidsvoordelen van rebounding

De gezondheidsvoordelen van rebounding

Het menselijk lichaam is een biologische machine die reageert op zijn omgeving. Onze sociale en fysieke levens zijn veranderd, maar ons systeem werkt nog steeds met dezelfde benodigdheden en betrouwbaarheden die het deed toen we niet over de luxe van technologie beschikten.

Op deze pagina zullen we enkele van de belangrijkste systemen beschrijven die het lichaam gebruikt om zichzelf te onderhouden en hoe het gebruik van een rebounder slechts een paar minuten per dag kan helpen het lichaam de stimulatie te geven die het nodig heeft om al deze functies op een optimaal niveau te houden.

Van het reinigen van het bloed tot het opbouwen en onderhouden van spieren, het ontgiften van de huid, het verbranden van vet en het verhogen van uw bloedcirculatie, het terugkaatsen is een geschenk van het hele lichaam, net als een multivitamine, dat ons dagelijks leven aanvult met wat er misschien ontbreekt in ons fitnessdieet.

Het lymfestelsel
Het terugkaatsen is een geweldige oefening voor je lymfestelsel. Uw lymfestelsel is een netwerk dat door uw hele lichaam loopt en de primaire functie ervan is om gifstoffen uit uw lichaam te spoelen.

Je lymfestelsel maakt deel uit van je immuunsysteem. Uw lymfestelsel bevat een netwerk dat sterk lijkt op aderen in uw lichaam en dat vol zit met vocht dat wordt gebruikt om uw immuunsysteem te ondersteunen en om toxines en afvalstoffen uit cellen in uw lichaam te verzamelen. In tegenstelling tot aders die kleppen hebben om de vloeistof erin te laten stromen en zich door uw lichaam verplaatsen, heeft het lymfatische systeem niet hetzelfde soort klepmechanisme om zijn lymfevocht te laten circuleren. In feite is het lymfevatstelsel afhankelijk van lichaamsbeweging, specifiek oefening, om de vloeistof in het lichaam te helpen circuleren.

Het terugkaatsen is een speciale oefening omdat het specifiek een diepgaand effect op de beweging van het lymfatische systeem heeft. De beweging van op en neer springen op een rebounder werkt letterlijk alsof het je lymfevloeistoffen verpompt waardoor je lymfevaten een toevloed van bewegingen in de bloedsomloop en energetische stroom van vloeistoffen ervaren die zo belangrijk zijn in het wegspoelen van gifstoffen uit je lichaam en het houden van je immuunsysteem op piekniveau. Op deze manier is rebounding uiterst waardevol en uiterst gunstig voor het functioneren van uw lymfestelsel. Regelmatig aantrekken, zelfs als het elke dag vijf tot tien minuten duurt, kan helpen uw lymfestelsel in goede conditie te houden.

Spiertonen
Stuiterende tonen en oefeningen voor bijna elke spier in uw lichaam. De eenvoudige oefening om op en neer te springen op je rebounder vereist dat je lichaam al zijn spieren gebruikt om te werken als een echt onderling verbonden en samengestelde eenheid. Terwijl je op en neer springt, heeft je lichaam zijn spieren nodig om voortdurend samen te trekken en te ontspannen. Deze cyclus van samentrekken en ontspannen gebeurt dicht opeenvolgend terwijl je terugkaatst terwijl je lichaam herhaaldelijk omhoog beweegt en dan weer omlaag naar de landingspositie.

Van de spieren in je tenen, voeten, kuiten, dijen, onderkant, naar je buikspieren, je rugspieren en je armen helemaal tot aan je nekspieren werken allemaal samen om het hele lichaam te ondersteunen in de bewegingen die nodig zijn om op te stuiteren een rebounder. Op deze manier is rebounding uitermate effectief om al uw spieren afgezwakt en gezond te houden. Met de bewegingsvariaties die je kunt gebruiken tijdens het terugveren, kan een zeer goed afgerond en holistisch oefeningsregiment voor het houden van sterke en goed getunede spieren gemakkelijk worden bereikt.

Hart en longen
Het menselijk hart is in feite een spier en deze vitale spier is constant in gebruik voor ons lichaam. En net zoals elke spier in het lichaam, moet het hart fit en gezond blijven door oefeningen. Door oefening wordt het hart versterkt en kan het efficiënter werken door bloed naar het lichaam te pompen. Een zwak hart, dus iemand die niet voldoende beweging krijgt, is een zwakke spier. En zwakkere spieren vinden het veel moeilijker om uit te voeren en de juiste functie te behouden. Terwijl sterkere spieren taken gemakkelijker en veel langer kunnen uitvoeren zonder zo snel moe te worden als een zwakkere spier zou doen.

Rebounding is een effectieve manier om je hart te oefenen op een comfortabel en toch verkwikkend niveau. Een van de beste manieren om je hart te oefenen en te versterken, is door regelmatig de grotere spieren in je lichaam te oefenen. Bij het terugveren zijn de primaire spieren die u nodig hebt uw beenspieren en uw benen bevatten enkele van de grootste spieren in uw lichaam. Het oefenen van de grotere spieren in uw lichaam vereist meer zuurstof en legt meer inspanningen op uw hart en uw longen. Je longen verzamelen en leveren zuurstof aan je bloed terwijl je hart dat zuurstofrijke bloed naar de spieren stuurt die het nodig hebben. Dus de simpele vergelijking is dat als je lichaam meer zuurstof nodig heeft, je hart en je longen die zuurstof aan je lichaam moeten geven. Als je spieren sneller zuurstof nodig hebben, moeten je hart en je longen harder werken om die zuurstof sneller te krijgen en leren ze dat ook.

Wanneer u op een rebounder springt, vereist de constante cyclus van steeds opnieuw op en neer gaan snel dat uw spieren aan een hoge snelheid werken en dus meer zuurstof nodig hebben in een snel tempo om de springbewegingen te ondersteunen. Dit maakt rebounding tot een uiterst effectieve aerobe / cardiovasculaire oefening. Met regelmatige rebounding kunnen iemands hart en longen sterker worden, wat resulteert in een verhoogde ademcapaciteit en algehele verhoogde zuurstoftoevoer naar cellen en weefsels door het hele lichaam, waardoor uithoudingsvermogen, snelheid en weerstand toenemen.

Bloedcirculatie
Hoewel het menselijk lichaam methoden heeft om ervoor te zorgen dat bloed door het lichaam circuleert, kan optimale bloedcirculatie het best worden bereikt door middel van een juiste en regelmatige lichaamsbeweging. Terwijl de meeste lichaamsbeweging de bloedsomloop bevordert, heeft met name rebounding een zeer krachtig effect op de bloedcirculatie. De actie om tegen de zwaartekracht in te gaan en vervolgens naar een landingsoppervlak dat je dwingt om weer omhoog te duwen in de lucht en tegen de zwaartekracht in, is een zeer stimulerende reeks bewegingen voor het lichaam. Omdat alle spieren in het lichaam steeds opnieuw samentrekken en ontspannen zoals vereist is op een rebounder, creëert deze samentrekking en ontspanning een golfachtig effect voor het bloed in het lichaam - waardoor het sneller beweegt en efficiënter door het hele lichaam circuleert. Gebieden van het lichaam die gewend zijn geraakt aan een gebrek aan circulatie, worden weer in de juiste circulatie gestimuleerd. En naarmate meer vers en nieuw zuurstofrijk bloed alle ledematen en delen van het lichaam bereikt, begint het hele lichaam op een meer bekwaam en productief niveau te functioneren.

Cellulaire werking
Cellen van het lichaam worden gedwongen actiever en efficiënter te worden om de behoeften van de spieren tijdens het terugveren te ondersteunen. Terwijl je terugkaatst, heeft je lichaam zijn spieren nodig om op een veeleisende en stimulerende manier met elkaar in wisselwerking te staan ​​en te functioneren, waardoor cellen gedwongen worden te activeren om het lichaam te laten presteren. Deze stimulatie dwingt cellen om stagnerende afvalstoffen en toxines vrij te maken die anders door inactiviteit in de cellen zouden zijn achtergebleven. Cellen die sluimerend of langzaam bleven vanwege een slechte circulatie, werden gewekt en gedwongen te reactiveren.

Metabolisme
Metabolisme kan worden gedefinieerd als de som van alle biochemische processen in het lichaam. Er zijn duizenden metabole processen die zich op elk moment in het menselijk lichaam voordoen. Net als elk ander proces, kunnen de metabolische processen in het lichaam van een persoon variëren in hoe efficiënt en effectief het gebeurt. Een lichaam met een goede stofwisseling verwerkt lichamelijke functies - zoals het verteren van voedsel bijvoorbeeld - effectiever. Goed metabolisme betekent dat je lichaam energie beter voor zichzelf kan gebruiken dan iemand met een slecht metabolisme. Een sterk, gezond lichaam heeft een beter metabolisme dan een zwak lichaam. Omdat rebounding alle processen stimuleert die nodig zijn voor effectievere spierbewegingen, bloedcirculatie, hart- en longactiviteit en cellulair functioneren, kan regelmatige rebounding het metabolisme van een persoon enorm verbeteren, wat op zijn beurt alle delen van het lichaam beïnvloedt en hoe het presteert.
Deze website is eigendom van en wordt beheerd door een erkende retailer van Needak®-rebounders. Needak® Manufacturing deelt geen eigendomsbelangen op deze website en heeft geen verantwoordelijkheid voor of controle over de gepresenteerde inhoud, meningen of zorgadvies of financiële of persoonlijke gegevens die via deze website worden verzameld. Needak® is een geregistreerd handelsmerk van Needak® Manufacturing, LLC O'Neill, NE USA.
Copyright © 2023 Needak Nederland. All rights reserved. Made in USA Mini-Trampoline Rebounder Sale
Needak Nederland is an Official Needak® Rebounder Store